zondag 9 juni 2013

EK onder 23 Torun


Het seizoen zit erop! Het EK onder de 23 was het laatste toernooi van dit seizoen voor ons. Else heeft de dag voor vertrek nog prachtige foto's met Jick kunnen maken. Jick, ontzettend bedankt voor al je enthousiasme en leergierigheid voor het schermen en de topsport! We gaan nog veel leuke projecten doen! De heenreis verliep precies als gepland en Else had weer een knus appartementje geboekt waar we ons direct thuis voelden. 

De Europese kampioenschappen zijn altijd een van de zwaarste toernooien van het jaar. Dit komt omdat het een heel geconcentreerd toernooi is qua schermers. Alleen de beste landen van Europa sturen hun schermers.

Alle wapens waren goedgekeurd, we waren ruim op tijd in de zaal. Het zag er goed uit aan het begin van de dag. Lola won haar eerste partij in de poule, maar Milja en Else hadden meer moeite met overwinningen naar zich toe trekken. We hebben allemaal individueel niet op onze toppen van kunnen geschermd. Lola wist zich net niet te plaatsen na de poule met 1 winstpartij. Else en Milja wisten uiteindelijk geen enkele partij te winnen. Dit maakte het tot een bittere dag voor ons.

Om ons weer op te laden en voor te bereiden op het equipe, draaiden we op donderdag nog een fijne training. 

En toen kwam eindelijk DE equipewedstrijd. Hier waar we met het team al het hele jaar naar uit hebben gekeken. Met onze gesponsorde sokken van Marijn, hadden we er heel veel zin in. Door onze lage ranking in de individuele wedstrijd, stonden we als laatste geplaatst en moesten we direct tegen het sterke Polen voor een plek bij de beste vier. We waren gefocust en wakker in de hoop dat Polen zo vroeg nog een beetje sliep. Helaas mocht dit niet baten, ze stonden zeer goed te schermen. Zelf overtroffen we onszelf ook zeker in vergelijking met het individuele toernooi. Helaas was Polen te sterk en verloren we met 45-30. Polen ging door naar de beste 4 en wij moesten schermen om plek 5 tot en met 7. Als eerste moesten we tegen Engeland, waar we vanaf het begin de leiding namen en geen enkele punt weggaven. We wonnen deze partij met 45-28. Als laatste voor de 5e en 6e plek schermden we tegen Hongarije. We bleven in het begin van de partij aan de leiding en daarna dichtbij. Het was een spannende partij. Helaas liepen ze aan het einde toch uit en verloren we ook deze partij met 45-30.

Het equipe schermen vergt weer een hele andere focus dan een individueel toernooi. We hebben weer een rijke ervaring opgedaan op dit sterke toernooi. Een 6e plaats van Europa onder de 23 is het eindresultaat. Achter de landen Italie (1), Polen (2), Rusland (3), Duitsland (4) en Hongarije (5). 

Hierbij zit voor het Dames Floret Team het seizoen erop. We hebben hard gewerkt om ons als team neer te zetten. We willen iedereen bedanken die ons financieel een steuntje in de rug hebben gegeven om de inschrijving van dit toernooi te kunnen bekostigen. In het bijzonder bedanken we het Cyberhuis in Rijswijk, Teth in Heemstede en NMPO uit Wageningen. We willen ook iedereen bedanken die ons met alle lieve berichtjes heeft gesteund. And last but not least, onze families en vrienden en bovenal de Papa's (Bas, Louis en Paddy).

Volgend jaar gaan we als team en individueel door met als doel bij het EK onder de 23 de beste vier te halen en ons als team te plaatsen voor het EK Senioren. U kunt al onze avonturen blijven volgen via facebook, twitter of onze site. Uw steun is ook volgend jaar hard nodig!

Een zomerse groet,
De Dames

Geen opmerkingen:

Een reactie posten