maandag 25 maart 2013

Wereldbeker Turijn en Nationaal Circuit Parijs


Het was weer een weekend vol schermen voor het Dames floret team!
Else startte vrijdag in Turijn. Helaas lukte het haar net niet om in de poule van de sterke wereldbeker door te stoten naar de tweede ronde. Ze eindigde als 126e.

Zondag traden Milja en Lola aan in Parijs. Het was een Nationaal circuit toernooi voor de Fransen. Doordat het Franse team in Turijn zat waren zij helaas niet aanwezig, maar met een deelnemers aantal van 72 was het een goed trainingstoernooi.

De eerste ronde stonden de dames erg relaxed te schermen. Milja was iets te relaxed, maar vond wel de juiste manier om in haar spel te komen. Lola verloor maar één partij in de voorronde en stond daarmee hoog op het tableau. Milja won er maar twee van de vijf partijen. Beide dames waren de eerste ronde vrijgesteld. Helaas was Lola haar eliminatie om bij de 32 te komen haar spel kwijt. In het midden van de partij kwam ze nog knap terug, maar het was niet genoeg. Milja kon na een 5-1 achterstand het spel helemaal ombuigen en wist in een sterke partij de winst te pakken. De tweede eliminatie van Milja zat ze helemaal in haar spel en kon ze met heel veel variatie het spel naar haar hand zetten. De derde eliminatie moest Milja tegen een tegenstandster die ze in de poule nipt won met 5-4. Zij had zich echter aangepast en wist Milja op een achterstand van 10-3 te zetten. Milja schakelde net te laat en verloor in de laatste seconde met 14-13.

Het volgende toernooi waar de drie dames staan is het NK Lotto in Rotterdam!
Hier nemen zij het tegen elkaar en de rest van Nederland op voor de landstitel. Lola zal haar 2e plek verdedigen en Milja haar 3e plek. Else gaat bewijzen dat ze dit jaar ook tot een podium finaliste behoort.

Iedereen is van harte uitgenodigd om de dames aan te komen moedigen! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten