vrijdag 8 februari 2013

Wereldbeker Boedapest


Vanmorgen was de eerste wereldbeker van het jaar. Boedapest. We (Milja en Else) waren op tijd opgestaan om lekkere verse broodjes van de bakker te halen. Daarna gingen we met de bus naar de schermzaal. Dit was nog wel even spannend want we stonden eerst bij de verkeerde bushalte waar een vriendelijke meneer ons op wees. Na een kort sprintje (warming up!) naar de overkant van de straat, konden we nog net onze bus halen. Hij was dan wel eigenlijk al stampvol maar we hebben ons er met onze schermtassen toch nog tussen gepropt.

Op de schermzaal kwamen we erachter dat we niet om 12:00 uur moesten beginnen maar om 14:00 uur. Lekker rustig de tijd dus voor de wapencontrole, nog wat laatste reparaties bij de verkoopstand en de tijd om de tulpen op Milja haar broek nog eens extra stevig vast te zetten. Die was in eerste instantie niet door de keuring gekomen. Else was al een paar dagen niet lekker en ging nog even rusten. Daarna hebben we het wedstrijdsysteem uitgevogeld en gingen we rustig beginnen aan de warming up. Nadat alle ruggetjes losgedraaid waren en de polsen warm konden we nog even kort inschermen voordat we zouden beginnen.

We hadden allebei een leuke poule en we hadden er erg veel zin in. Helaas kreeg Else weer griep tijdens de inspanning. Het lukte haar niet om genoeg energie op te brengen om een partij te winnen in haar poule. Erg balen! Nu slaapt ze gelukkig als een roosje, hopelijk gaat het snel weer beter.

Milja won haar eerste partij door lekker te schermen. Daarna kreeg ze geen vat op de twee volgende partijen en lukte het haar niet om terug te komen in de wedstrijd. Gelukkig werd er nog 1 andere partij gewonnen en was het gevoel even terug. Maar tegen de laatste agressieve Franse lukte het niet om een punt te scoren. Helaas waren deze twee winst partijen niet genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

Al met al een teleurstellende wedstrijddag. We hadden er allebei op gehoopt meer uit te halen. Wat zeker mogelijk was geweest. Helaas werd het doel om de tweede dag te schermen deze wereldbeker niet gehaald.

Morgen gaan we lekker kijken naar nog een paar mooie partijen. Daarna gaat de blik weer op vooruit naar de tweede wereldbeker in Tauberbischofheim.

We hopen dat jullie het leuk vinden om af en toe te lezen hoe het tijdens de wedstrijddag ging!

Tot snel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten