zondag 16 december 2012

Mödling 2012


Afgelopen weekend stonden we alle drie fris in Wenen op de loper. Het eerste U23 toernooi van dit seizoen. Er waren twee poules, waarbij de laatste schermers afvielen. Met daarna eliminaties.

De eerste poules werden erg wisselvallig geschermd. Ook was het niveau van jureren zeer divers, wat een aanpassing van de schermstijl vergde. De tweede poule zaten we alle drie wat beter in de wedstrijd, maar nog echt tevreden waren we niet.
Na twee poules stonden Milja en Else vrijgesteld op het tableau. Lola moest wel de eerste eliminatie schermen. Het was zenuwslopend, maar Lola vocht zich erdoorheen en wist te partij net naar zich toe te trekken.
Vervolgens mochten we alle drie schermen om bij de laatste 8 te komen. Milja schermde tegen de Griekse Anna Bourdakou. Ze was haar in allebei de poules ook al tegengekomen en won die twee partijen met 5-2. Het begin van de eliminatie ging gelijk op. Anna Bourdakou veranderde van strategie en sloeg daarmee een gat in de partij. Helaas kon Milja niet op tijd ingrijpen. Na een omschakeling wist ze wel met goed schermen weer in te lopen op de Griekse, maar het was al te laat. De partij werd met 15-12 verloren.
Else schermde tegen de Oostenrijkse Karoline Deutschmann. Else was niet in haar element en had veel problemen met het materiaal. De partij eindigde teleurstellend in 15-6. Lola mocht het opnemen tegen Wong uit Singapore. Het was een partij die langzaam en geduldig van start ging. De dames bleven punt voor punt dicht bij elkaar met de stand. Helaas kon de Singaporese in de laatste 3 minuten uitlopen. Lola kwam nog een paar punten terug in de laatste seconden, maar het was niet genoeg.

Else werd 9e, Milja 10e en Lola 15e. Helaas geen bevredigend resultaat in het deelnemersveld van 27.
Nu op naar het trainingsweekend met Andrea Borella, de laatste dagen van 2012!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten