maandag 12 november 2012

succesvolle eerste wedstrijd voor DFNL

Afgelopen weekend was het eindelijk zo ver, bij de Sista-MMIT cup in Amsterdam werd er twee dagen gelang gestreden om prachtige medailles en bekers.

Zaterdag was ons debuut als dames floret team. Er waren in totaal 8 teams ingeschreven. Dit betekende dat er 2 poules werden gemaakt van 4 equipes die allemaal een keer tegen elkaar schermden. Wij zaten in de poule met het team uit Venezuela, Holland Schermen 1 en de Amsterdamse studenten van Esprit 2. We begonnen tegen de studenten, vol overtuiging en zin gingen we er alle drie vol bovenop en tegen deze weinig ervaren schermers zorgde dit voor de overduidelijk overwinning van 45-5 aan onze kant.
Vervolgens moesten we tegen het mannen team uit venezuela, drie junioren talenten die in europa waren voor de sateliet wedstrijd de dag daarna en vele trainingsstages onder andere in Parijs. Al snel wisten we als team een voorsprong te pakken en hoewel het nog heel spannend is geworden omdat de heren goed terug kwamen konden we na deze ontmoeting nog een mooie winstpartij op onze naam zetten!
De laatste ontmoeting in de poule was tegen Holland Schermen 1, de mannen van de vereniging van Milja. Altijd even lastig tegen club maatjes schermen, ze hebben het ons erg lastig gemaakt en gingen er meteen met een grote voorsprong vandoor. Gelukkig hebben de dames zich goed verweerd en in de laatste partijen van de ontmoeting hebben ze de ruime voorsprong van de mannen omgedraaid in een overwinning voor de vrouwen! Drie keer winst dus in de poule!
Op het tableau hebben we Esprit 1 verslagen om in de finale te komen. Om de eerste en tweede plaats moesten we strijden tegen het SCA team uit Amsterdam waarin onder andere Matthijs Rolfs speelde. Hoewel het altijd erg close bleef en we de punten die we verloren tegen Matthijs weer terug konden pakken tegen de andere twee konden we er niet voor zorgen om een groot genoege voorsprong te behalen voor de laatste partij.. Daar zette Matthijs onze kleine voorsprong van 2 punten om in een verlies 45-43. Toch eindigden we de dag erg tevreden met een 2e plaats op het podium tussen alleen maar mannen ;)Zondag was het individuele toernooi. In totaal waren er 17 deelneemsters. Behalve 1 engelse waren we met alleen maar Nederlandse schermsters. Dit betekende wel dat de hele Nederlandse schermtop bijna aanwezig was. Wij als dames van het Dames Floret Team NL hebben laten zien dat ondanks een hele dag schermen op zaterdag, wij in vorm waren om zondag alsnog het hele podium te bezetten. Na de voorronde stond Milja als eerste, de Engelse als tweede, Lola 3 en Else 4. De eerste eliminatie om bij de beste 8 te komen ging ons alle drie vrij goed af. Ook de stap naar de beste 4 was snel gemaakt. Daarna werd Lola uitgeschakeld door de Engelse om naar de finale door te kunnen en helaas kwamen Else en Milja elkaar tegen om een finale plaats. Na een spannende en zware wedstrijd tussen die twee was het uiteindelijk Else die naar de finale ging en daar liet ze de Engelse geen enkele speelruimte. Met een groot verschil was het duidelijk dat de gouden plak voor Else was, brons voor Milja en Lola. Kortom, een goed begin van het seizoen!Mocht nu toch ge├»nteresseerd zijn geraakt in dit team en wil je ons steunen? Wordt dan official sponsor van het Dames Floret Team NL! Neem gerust contact met ons op via: damesfloretnl@gmail.com 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten