maandag 17 september 2012

Trainingsstage Amsterdam

Afgelopen weekend was er weer een trainingsstage, georganiseerd door de KNAS. Andrea Borella hoofdtrainer van het floret begeleidingsteam was er vanuit Italië weer bij om deze stage te leiden.  Andrea Borella won goud voor Italië op de Olympische Spelen in 1984 en is nu een internationale top trainer met een hart voor het schermen.

Zaterdag was het ontzettend druk in de schermzaal van SCA in Amsterdam, want ook de benjamins en pupillen mochten meeschermen. Het was erg gezellig, maar er werd vooral ook hard geschermd. Er waren verscheidene leraren aanwezig, die de hele dag les gaven aan iedereen die wilde. Ook Andrea kon veel schermers van nieuwe tips voorzien om het spel te verbeteren.

Zondag was het iets rustiger waardoor er nog meer geschermd kon worden. Er konden langere partijen geschermd worden en er was de mogelijkheid om één-op-één les te krijgen. Dat is altijd een mooie ervaring. Het kan erg verhelderend zijn om hetzelfde verhaal, op een andere manier van een andere trainer te horen. Ook is het erg leuk om dit direct te kunnen toepassen op de verscheidenheid aan tegenstanders waaruit je kan kiezen op zo een dag.

Kortom, het was weer een geslaagd weekend, waarin de hele florettop uit Nederland gerepresenteerd was. Het hele jaar door zullen er dit soort weekenden worden georganiseerd om leermethodes uit te wisselen en het niveau in heel Nederland omhoog te halen voor trainers en schermers. Op naar  13 en 14 oktober als de volgende trainingsstage georganiseerd wordt. Maar nu eerst.......kleren wassen!p.s.
Ook willen we iedereen graag laten weten dat we sinds kort een factsheet online hebben staan. Die kunnen alle geïnteresseerden makkelijk downloaden en daarin staat al onze informatie over het team, ons doel, de begroting en wat we voor sponsoren kunnen betekenen in samengevat. Dus ben je geïnteresseerd in het sponsoren van het Dames Floret team NL of weet je iemand die het fijn zou vinden wat meer informatie over ons te hebben, klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten